PTSD, er en ..." /> VR hjælper mod PTSD – Techmagasinet.dk

Gadgets

Udgivet d. april 26th, 2018 | Af Techmagasinet.dk

0

VR hjælper mod PTSD

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Post Traumatisk Stresssyndrom eller PTSD, er en lidelse der hvert år rammer mange soldater i Danmark såvel som i udlandet. Det er en lidelse, der kan som navnet antyder det, kan være meget traumatisk og kan være livsødelæggende, hvis man er hårdt ramt. Det skyldes traumatiske oplevelser, og kan skyldes mange ting, men opstår ofte i forbindelse med soldaters udsendelse til krigshærgede områder, hvor risikoen for traumatiske oplevelser naturligvis er større end i en given provinsby i Danmark.

Det er noget der forskes meget i, både da det er ødelæggende for mange tusinde liv, og fordi det er noget der koster samfundet mange penge og de pårørende mange kvaler. Der findes ikke en kur mod det, og der er ikke en pille man kan tage.

En af de metoder, der har vist sig at have positiv effekt er brugen af VR (Virtual Reality). Der er blevet arbejdet med det og forsket i det i årtier, men det er først for nyligt, at der virkelig er kommet et gennembrud i forskningen. Teknologien bliver hele tiden bedre, og inden for de sidste par år, har udviklingen for alvor taget fat. Hvad der tidligere virkede som fiktion er i den grad gået hen og blevet til “virkelighed”, nemlig at VR rent faktisk virker og ikke mindst er virkelighedstro.

Tidligere har man forsøgt at behandle PTSD gennem mere gængse computerspil der skal simulere virkelighed, hvilket kan være med til at den PTSD ramte kan bearbejde hændelserne. Med VR er der opstået en mulighed for at genskabe hændelser i langt mere virkelige rammer, hvilket kan gøre behandlingen langt mere effektiv.

Der er stadig stor splittelse om hvordan det bedst behandles, men mange mener at hændelserne der har været til grund for det, skal gennemleves i et kontrolleret miljø, og her er VR naturligvis perfekt. Det er dog ikke alle, der er enige i, at denne behandling rent faktisk er den bedste, men det er så en helt anden snak.

 

 

 


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑