Nyheder

Udgivet d. september 12th, 2017 | Af Techmagasinet.dk

0

Vi elsker (næsten) alle robotstøvsugere

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Vi danskere er kendt som et folkefærd der selvom vi er vilde med teknologi, ikke altid er med helt fremme, men et sted hvor vi lader til virkelig at have taget teknologien til os, er når det kommer til ting der kan hjælpe i rengøring. Der er især to maskiner, som er rykket ind i de danske hjem og haver inden for de sidste par år, og det er robot plæneklipperen og ikke mindst robotstøvsugeren.

En undersøgelse lavet for et par år siden viste da også, at vi danskere ligger helt i top, når det kommer til at have et positivt syn på robotter, hvor hele 84% af alle der var med i undersøgelsen er positive overfor robotter. Til sammenligning var tallet under 50% i både Grækenland, Ungern og Cypern.

Der er mange der er skeptiske over, at der bliver brugt robotter og lignende som en form for aflastning i eksempelvis plejesektoren, hvor robotter begynder at kunne varetage flere og flere opgaver, som ellers krævede varme hænder. Når det kommer til vores egne hjem, er det dog en lidt anden snak, hvor her er der rigtig mange der har investeret i robot plæneklippere og støvsugere, som gør livet lidt lettere og frigører lidt fritid, da man ikke skal bruge timer på at støvsuge eller slå græs.

Ikke alle elsker robotter

Der er dog stadig befolkningsgrupper, der ikke elsker robotterne, og det er ikke så overraskende ikke, især blandt den ældre del af befolkningen, at der er en større skepsis mod robotteknologien. Undersøgelser viser, at det især er familier med børn, hvor mor og far arbejder, der har stor glæde af robotstøvsugere. Her kan man sætte støvsugeren til, når man alligevel ikke er hjemme, og den kan klare alle krummer og lignende. Desuden er der mange, der ikke har så mange møbler i deres huse i denne del af befolkning.

Der er mange ældre, der er hjemme hele dagen, og derfor bliver nødt til at se på at støvsugeren køre rundt, og samtidig virker de bedste, hvis der er mange større tomme flader, og ikke så mange møbler, der står i vejen. Så selvom langt de fleste af os er vilde med robotter og lignende, så møder de stadig mostand.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑