Generelt

Udgivet d. juni 21st, 2019 | Af Techmagasinet.dk

0

Stor kritik af “telemastgate”

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Hvis du følger lidt med i nyheder omkring teleindustrien, så har du nok også hørt om den store sag omkring telemaster i Danmark. Ellers kommer den helt kort opridset her. I Politiets IT system har der nemlig været en kæmpe fejl, som har betydet at sager så langt tilbage som 2012, kan være blevet afgjort på et forkert grundlag.

Det handler i bund og grund om at politiet i alvorlige sager, kan gå ind og indhente informationer fra teleselskaberne om hvor personer/telefoner har befundet sig ud fra telemaster. Det viser sig dog, at der er en del oplysninger, der kan være forsvundet og slettet, hvilket ikke burde kunne lade sig gøre. At der mangler oplysninger, gør at der kan være mange andre problemer forbundet med det. Det kan i sidste ende betyde, at der er nogen der er blevet dømt på et forkerte grundlag, derfor er der nu en lang række sager der skal gennemgås.

Der har været mere end 10.000 sager i perioden, men hvor mange der kan indeholde fejl, er endnu for tidligt at sige. Politiet vil dog starte med de sager, hvor der sidder personer varetægtsfængslet eller som afsoner dom, så det kan blive vurderet om disse er dømt på et forkert grundlag.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage der er blandt landets mest profilerede inden for branchen er målløs over sagen, og kalder det for en bombe under retssystemet. Hun hæfter sig især ved, at hvis der er fejl i dette, er det svært at vide, hvor der ellers kan være fejl.

Den danske forsvarsadvokat har eksempelvis en række sager med bandemedlemmer der er dømt for afpresning og lignende. En stor del af disse er blandt andet dømt på, at man har kunne se, hvor de har været på nogle givne tidspunkter. Såfremt disse oplysninger ikke stemmer overens, er det en helt anden bevisbyrde der skal løftes.

Inden for data, IT og retssikkerhed er det en af de største skandaler og sager, der har været i Danmark. Der er heller ikke tvivl om, at det ikke er det sidste vi har set i den sag. Slet ikke hvis der er omkring 10.000 sager, der skal gennemgås.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑