Gadgets

Udgivet d. november 14th, 2017 | Af Techmagasinet.dk

0

Sådan får du et intelligent hjem

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det intelligente hjem er noget, der længe har været snakket om, og det er da også hele tiden noget der rykker nærmere. I bund og grund handler det intelligente hjem, om at hverdagen bliver lettere for dig. Det intelligente hjem er nemlig et, der overtager en række opgaver fra dig, så du ikke skal tænke mere på det. Det kan være alt fra køleskabet der selv siger til, når der er lavvandet på mælkebeholdningen. Det kan dog også være noget mere lavpraktisk som at du kan sætte robotstøvsugeren i gang fra din smartphone, selvom du er i den anden ende af landet, eller verden for den sags skyld – bare der er Wifi.

Drømmen om det intelligente hjem

Der er ganske vist ikke så mange, der rent faktisk har taget det moderne hjem om Internet of Things helt ind under huden, og lader hele deres hjem være en stor elektronisk organisme. For det første er der mange der ikke helt stoler på at det hele snakker ordentlig sammen. For det andet er det stadig en teknologi, der er så dyr, at det vil koste en mindre formue at gøre hele hjemmet intelligent. Alligevel er der mange der har det i deres tanker, hvis de eksempelvis skal bygge nyt typehus, at de så klargøre hjemmet til det.

Hvor kan du starte?

Det kan godt være, at du af den ene eller anden grund, ikke er klar til at tage skridtet fuldt ud og lave hele hjemmet intelligent. Men derfor kan du godt tage de første spæde skridt allerede nu, og være med hjem fremme på det teknologiske beat. Der er mange ting, der kan gøres helt automatiske og som gør dit hjem lidt nemmere. De mest oplagte steder at starte her er med lys og varme. Gardiner der tilpasser sig efter lysindfaldet og radiatorer eller lignende, der selv justere sig efter varmen. Det er de klassiske og lidt kedelige ting.

Snak til dit hjem

Et andet sted hvor det er lidt sjovere, er når det kommer til underholdning i huset, så som musik, film, serier, billeder osv. Der er kommet mange produkter, hvor voice er den dominerende betjening. Altså produkter du kan snakke til, som så lystre på dine kommandoer, om det så er at spille den musik du vil høre, den film du vil se, eller sågar lige bestiller en taxa til dig. I USA og enkelte andre steder i verden, er denne teknologi længere fremme og langt mere foregår med stemmens magt.

Stemmestyrede ting er uden tvivl fremtiden og også et af de steder, der er sjove at starte med at gøre dit hjem intelligent.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑