Nyheder robotterne på arbejdsmarkedet

Udgivet d. september 18th, 2017 | Af Techmagasinet.dk

0

Robotter på arbejdsmarkedet

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Teknologien vinder ind og der er mange som spår at robotterne overtager rigtig mange af vores job. Ligeledes er der mange som forudser at vi som mennesker bliver mere og mere overflødige, da meget kan klares af maskiner i fremtiden. Dog er det langtfra alle brancher som kan overtage af robotterne, og i denne artikel tager vi et kig på hvilke brancher hvor man kan frygte for sit job, og hvilke stillinger og brancher, hvor man kan være helt rolig.

Maskineindustrien overrasker

I maskineindustrien, hvor man finder maskinfabrikker som Asa-Tor og lignende, kommer der modsat af hvad mange tror, sandsynligvis ikke til at ske de helt store ændringer, da netop disse industrier allerede har været denne tranformation. I fremtiden er det ikke fabriksarbejdere og lignende der bør gå og være mest bange for at miste deres job på grund af teknologien, dog vil der også være job i disse brancher hvor teknologien vil overtage.

Den online verden

Allerede nu er der mange forskellige arbejdsgange som er rykket online, og vil kommer kun til at se mere. Alt fra dagligvarehandel til banker er meget ting som vi foretager os online. Netop online netbanking og lignenden betyder eksempelvis at bankrådgivere er en af de titler, der er meget udsatte på sigt. Langt de fleste banker træffer deres valg på baggrund af nogle tal, og disse tal kan en computer lige så let udregne som en rådgiver. Vi ser allerede at flere banker lancere forskellige pakker, hvor der ikke længere er en rådgiver tilknyttet, men blot adgang til online verden..

Generelt er de jobs, hvor beslutninger er baseret på fakta, tal og lignende i stor fare. Ofte vil en computer nemlig kunne komme med et langt mere præcist resultat, hvis der ikke er en menneskelig faktor inde over. Derudover vil der altid være behov for mennekser til at kvalitetssikre arbejdet.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑