Generelt

Udgivet d. maj 27th, 2020 | Af Techmagasinet.dk

0

NMT vinder stadig mere frem

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er ikke noget der er så populært som smarte forkortelser, når det kommer til den store tech verden. Vi har længe hørt om IOT – Internet of Things der samler alle vores ting online. En anden ting der også har udviklet sig eksplosivt de senere pr er NMT eller neural maskinoversættelse (neutrale machine translation).

Hvis man har en vis alder kan man nok godt huske af Google translate begyndte at vinde frem, og hvordan de oversættelse man fik, var mildest talt mangelfulde. I mange tilfælde kunne det virke lidt som cirkusengelsk, hvor ordstillingerne langt fra var dem fra grammatikbøgerne.

Idag er det langt fra tilfældet. Man skal have oversat officielle dokumenter, skal man måske stadig ikke helt stole på hvad Google og andre oversættelsestjenester siger. Står man med mindre opgaver, begynder man dog i langt højere grad at kunne få online hjælp og det skyldes især den teknologi der hedder NMT.

NMT er en form af AI (endnu en dejlig forkortelse – artificial intelligence – kunstig intelligens). Her benyttes meget kompleks maskinlæring, hvor alle inputs bliver vurderet ud fra sandsynlighed for hvad den korrekte oversættelse vil være. På den lange bane vil der principielt være lavet så mange oversættelser at det bør kunne blive mere eller mindre perfekt.

Det er og grunden til at disse tjenester bliver mere og mere nøjagtige pg præcise og man begynder at kunne stole mere og mere på at det resultat man får, også er det korrekte. Førende forskere på området mener dog ikke, at maskinerne kommer til at kunne erstatte menneskelige oversættelse, da den samlede forståelse stadig ikke er den samme. Det er dog meget tænkeligt at mennesker og maskiner kommer til at arbejde meget mere sammen i fremtiden om oversættelse – i højere grad end de allerede gør.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑