Internettet

Udgivet d. maj 25th, 2016 | Af Techmagasinet.dk

0

Nichebutikker bliver stormagasiner

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

I tøjbranchen og generelt i detailhandlen har vi været vant til det i mange år, nemlig at mange nicheforretninger har svært ved at overleve i de større byer, og at stormagasiner og butikscentre har væsentlig større vækst end butikker.

Der er naturligvis mange små butikker, der klarer sig godt med deres nicheprodukter, men skåret over en bred kam, er der ikke nogen om at det har været tendensen over de sidste år.

Online handlen følger med

I mange år har et været typisk, at disse nichebutikker i stedet har fundet deres berettigelse online, hvor det er lettere at drive en forretning med få varer. På det seneste der dog været en tendens til at vi gerne vil have produkterne samlet under et tag, så vi ikke behøver besøge så mange hjemmesider, når vi handler.

Det er noget vi eksempelvis kender fra CoolShop og CDON der begge startede med at sælge henholdsvis spil og musik og film, men nu sælger mere eller mindre alt mellem himmel og jord. Miinto gjorde det samme, da de samlede udvalget fra en masse små butikker rundt om i landet, og fik det hele ind under et tag, hvor kunder i ro og mag kan gå på opdagelse i et kæmpe sortiment.

Den danske webshop InkPro, der i mange år har tjent til dagen og vejen ved at sælge blækpatroner, er seneste eksempel på en webshop, der har udviklet sig fra niche til stormagasin. Udover at sælge blækpatroner til HP, Lexmark osv, finder man nu et sortiment der består af stort set alt man kan sætte strøm eller et batteri til og ikke kun printere, der ville være den naturlige udvidelse.

For selvom forretningen er god, så er der mere fremtid i at tilbyde en bredere vifte af produkter, og InkPro er næppe det sidste tilfælde af nichebutikker, der skifter tilgang i deres forretningsmodel.

 


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑