Generelt

Udgivet d. september 12th, 2016 | Af Techmagasinet.dk

0

Musen er en trussel under samfundet

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når det handler om ens arbejdsliv og sundheden på dette. Det er naturligvis ikke nogen hemmelighed, at der er mange flere af os, der har stillesiddende arbejde, og bruger rigtig mange timer foran en skærm hver eneste dag, hvor vi sidder placeret fra 8 til 16.

Der er rigtig mange, der får problemer med ryggen, fordi det de for det første sidder meget i samme stilling og derfor ikke får bevæget deres ryg så meget som de burde, og for det andet fordi der har en for dårlig kontorstol, der ikke kan indstilles så den passer til ens ryg.

Det er dog langt fra kun ryggen, der er en trussel mod vores sundhed, den helt store synder er nemlig noget mindre, det er musen som vi sidder med i hånden mange timer hver dag, hvis man ellers arbejder med computer. Det resulterer i museskader, også kaldet musearm, der er en tilstand der opstår i armen på grund af forkerte arbejdsstillinger og for mange af de samme bevægelser med musen uden variation.

I en undersøgelse, som man kan læse på Søndagsavisen svarer lidt over halvdelen (56%) i undersøgelsen, at de oplever smerter eller nedsat arbejdsevne på grund af museskade, hvilket er en trussel, da dette hurtigt kan resultere i længere sygefravær, og behandlinger der tager lang tid. Samtidig er museskader ikke anerkendt som en arbejdsskade.

Vi bliver hele tiden flere der arbejder med computere og bruger tid foran skærmen, derfor kan de mange tusinde museskader reelt også blive en trussel for samfundet og betyder millioner i udgifter.

Gode råd til at undgå museskader

  • vælg en kontorstol der giver dig den rigtige arbejdstilling (du finder et stort udvalg her)
  • Vælg en ergonomisk mus der passer til din hånd
  • Bevæg dig i løbet af dagen – kom op og stå og bevæg hænder og arme

Er uheldet første ude skal der ofte behandlinger til for at komme lidelsen til livs. Dette kan blandt andet være gennem akupunktur, der har vist sig at være en god behandlingsform for tennisalbue, hvilket museskader ofte udvikler sig til.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑