Generelt mikrofon på videokamera

Udgivet d. februar 21st, 2019 | Af Techmagasinet.dk

0

Lyder din video godt?

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er måske et underligt spørgsmål, men det er meget vigtigt at du stiller dig dette spørgsmål, hvis du gerne vi lave og udgive lækkert videomatriale på din blog, hjemmeside, sociale medier eller andre steder.

Lyd eller ikke lyd?

Før du overhovedet begynder at optage, skal du først tage stilling til hvor din video skal udgives. Det har nemlig betydning for hvor vigtig lyden er. Langt de fleste videoklip bliver set på sociale medier og via mobiltelefoner. Det er måske ikke så overraskende, men dertil kommer at over 60% ser videoer uden lyd. Det er altså ofte vigtigt at lave gode undertekster, så man tilgodeser denne store gruppe, så måske gerne vil se (og forstå) din video, men måske sidder i en bus, kontor eller et andet sted, hvor de føler at det er upassende at have lyd på. Betyder det så at lyden ikke er vigtig? Nej, bestemt ikke! Nan har lavet flere undersøgelser som viser at folk vurderer videoer som værende meget mere professionelle, hvis blot lyden er god.

Hvordan får man god lyd?

De 3 faktorer man skal være opmærksom på for at få god lyd er: Mikrofon, afstand, støj. Det siger sig selv at du skal havde en mikrofon i en god kvalitet for at få god lyd. De mest almindelige til video er en mikroport og såkaldt shotgun-mikrofon. Shotgun-mikrofonen er ofte monteret på kameraet. Det er en retningsbestemt mikrofon så mest optager lyd i den retning du peger mikrofonen. Mikroporten er en lille mikrofon som monteres på tøjet i nærheden af munden på de deltagende personer eller måske på et instrument eller andet, hvor man gerne vil være helt tæt på en bestemt lydkilde. Generelt så vil man altid gerne have mikrofonen placeres så tæt på lydkilden(/kilderne). Sidste faktor er støj – Det siger sig selv at der naturligvis ikke være alt for meget støj der hvor du optager.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑