Låsen, som vi kender den, er efterhånden ved at være forældet. Det betyder dog..." /> Lås døren direkte fra mobilen – Techmagasinet.dk

Generelt

Udgivet d. september 29th, 2016 | Af Techmagasinet.dk

0

Lås døren direkte fra mobilen

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Låsen, som vi kender den, er efterhånden ved at være forældet. Det betyder dog ikke, at den er erstattet af den digitale lås endnu — men der kommer ikke til at gå mange år. Der er mange låsesmede i København, der allerede er begyndt at forberede sig på transformationen, og derfor tilbyder at opsætte digitale låse. Det gælder nemlig om at være på forkant, når det kommer til nye former for teknologi — især når det drejer sig om overgangen til digital. Når først der er kommer vind under sejlene, går det nemlig lynende hurtigt.

Ét af de produkter, der er i kraftig fremgang er Yale Doorman, som kan låses op direkte fra mobilen. Kassen, man får låsen i, indeholder en låsekasse, et håndtag, en vrider samt et fysisk display, der kan vise tal. Derudover kan man også få Verisure SmartLock, som består af to dele; en boks, VBox Mini, der kan kobles til husets router samt et lille modul, der kan indsættes i Yale Doorman. Når modulet er blevet sat ind i låsen, så vil den kunne fange det trådløse digital, der kommer fra boksen, og derfor er det muligt at styre den direkte fra mobilen. Også selvom man ikke er hjemme.

Det sker direkte fra Verisure-appen, som kan hentes både til Android og iOS. Det er altså muligt at låse og åbne sin dør direkte fra mobilen — uanset om man bruger Android eller iPhone.

Kan det gøres selv — eller skal man bruge en låsesmed?

Man kan godt skifte til en digital lås selv, men det kræver, at man ved, hvad man gør. Der følger dog en manual med — både skriftligt og video — så det er muligt at finde ud af, hvordan man skal gøre. Har man en ældre lås, er det dog altid en god idé at få en låsesmed til at komme ud og hjælpe til. Her er man nemlig sikker på, at løsningen bliver monteret korrekt.

Låsen er utroligt brugervenlig, når først man har fået den sat til, og det kræver altså ikke det store at anvende den. Især ikke hvis man er vant til at begå sig i sin smartphone — hvilket de fleste mennesker er. Det tager ikke meget længere end én time at få installeret låsen, og udsalgsprisen er omkring 2.200 kr., hvilket skal lægges oveni udgift til eventuel låsesmed. Derfor kan det altså godt løbe op i et par tusinde kroner.

Derudover er det også en god idé, at man hører sit forsikringsselskab, før man skifter låsen ud. Det er nemlig ikke i alle tilfælde, de dækker — og uanset hvad, så er det en god idé, at de kommer ud og tjekker låsen, for at de kan give grønt lys for den.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑