Generelt

Udgivet d. november 18th, 2020 | Af Techmagasinet.dk

0

IT-sikkerhed for nybegyndere

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Har du også mega svært ved at forstå, hvordan man holder sig sikker på internettet? Bare rolig. Du er ikke den eneste. IT-sikkerhed er vildt besværligt og uforståeligt, især for dem, der ikke sidder med det til daglig. Her er samlet en vejledning til dig, der er nybegynder og gerne vil have sikret dine enheder ordentligt. 

Har du spørgsmål, eller vil du have bedre IT-sikkerhed i din virksomhed, kan det være en god ide at søge råd og vejledning hos forskellige eksperter, der også ofte tilbyder hjælp til opsætning af et sikkerhedssystem. 

Styr på kodeordene

Kodeord er det vigtigste at have styr på, når det handler om IT-sikkerhed. Hvis en hacker først er inde i dine systemer, er du så godt som fortabt. Derfor skal du sørge for at finde koder, der er svære at knække. Og hav mange af dem. Det duer ikke, at du har den samme login alle steder. En svær kode skal helst bestå af både tal, bogstaver og specialtegn. Men ingen af delene skal danne en åbenlys rækkefølge. Du skal derfor slet ikke bruge navnet på dit kæledyr efterfulgt af dit fødselsår. 

Hackere har systemer og modeller, der kan regne sådan noget ud. Lav en fuldstændig tilfældig rækkefølge af bogstaver og tal, og hvis du har svært ved at huske den, så lav en lille huskeremse. Men lad endelig være med at skrive den ned. Husk også at du gerne skal skifte dine koder ud af og til for at være på den helt sikre side. 

Gem dine ting ofte og flere steder

Du kan næsten ikke have for mange backups. Og du skal i hvert fald sørge for at have et par stykker til de vigtigste ting på din computer. Sørg først og fremmest for at anskaffe dig en bærbar harddisk og overfør jævnligt dit indhold. Drejer det sig om billeder, kan du desuden overveje også at lægge dem i en form for cloud-storage, altså en mappe på internettet. 

Vær opmærksom på hvad du klikker på

Endelig er det vigtigt, at man passer på, hvad man klikker på. Fx skal du som udgangspunkt aldrig klikke på et link, som du får tilsendt i en mail, medmindre du er helt sikker på, hvor linket kommer fra. Gå i stedet ind på den side, som linket er afsendt fra og søg informationen frem der. 

Ligeledes skal du være opmærksom på, hvad du trykker ’OK’ til på internettet. Sørg for at læse ting som cookies og handelsbetingelser igennem, før du godkender dem. Softwareopdateringer på din enhed skal du altid godkende. Hvis du følger disse råd, så skulle du være forholdsvis sikker på din It-færd. Men skulle du blive i tvivl, kan du altid søge hjælp hos en mere IT-kyndig person.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑