Generelt

Udgivet d. januar 3rd, 2017 | Af Techmagasinet.dk

0

iPad er det perfekte kompromis

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Smartphonen er den ultimative bærbare enhed, men skærmen er lidt lille. Alternativet er computeren, der giver langt bedre arbejdsforhold, men til gengæld fylder for meget til at være en oplagt mobil arbejdsstation. iPad’en og tablets generelt lander lige midt imellem, og er det perfekte kompromis. Læs med, når vi deler et par tanker om udviklingen.

Det hele startede med monstercomputeren

Det er såmænd ikke særlig mange årtier siden IBM arbejdere med computere på størrelse med huse. Her havde man allerede reduceret dimensionerne med en faktor tusind ved skiftet fra radiorør til transistorer. Computeren var dog stadig forbeholdt store virksomheder og institutioner i kraft af prisen i millionklassen. Meget ændrede sig de kommende år, da teknologien tillod at samle tusindvis af transistorer i en enkelt chip. De første personlige computere så dagens lys i firserne, hvor prisen var kommet ned i et leje, hvor de fleste kunne være med. Siden da er udviklingen gået ekstremt hurtigt, og datakraften i personlige computere vokser eksponentielt med en hastighed, som næsten er ufattelig.

Smartphonen er et relativt nyt begreb

Det er såmænd ikke meget mere end 10 år siden begrebet smartphone blev opfundet, og mobiltelefonen i sig selv er også en relativ ny opfindelse. Mobiltelefonen har gennemgået samme udvikling som computeren, dog over noget kortere tid. De første mobiltelefoner var kun med god vilje bærbare, idet batterier og transmissionsteknologi sagtens kunne fylde en hel rygsæk. Nye teknologiske landvindinger gjorde dog hele tiden telefonerne mindre.

Forvirring om de optimale dimensioner

Det sidste årti er både computere og mobiltelefoner blevet stadig mindre, og på et tidspunkt blev de faktisk næsten for små. Eksempelvis blev forbrugerne trætte af at skulle bruge lup for at kunne betjene de små mobiltelefoner, og så begyndte dimensionerne igen at vokse. I dag er de fleste smartphones faktisk større end nødvendigt – ganske enkelt fordi det letter betjeningen. Samme udvikling har i nogen grad kunne ses med bærbare computere. En overgang var de helt nede i skærmstørrelser på 10 tommer, men det har vist sig, at tastaturet begynder at blive for småt i praksis. I dag sælges der igen mange ”store” bærbare, og de fleste foretrækker en skærm på 15-17 tommer, hvis der skal arbejdes nogenlunde effektivt.

Tablet’en lander lige midt imellem

Flere og flere bruger i dag de små tablet PC’er, der til mange formål udgør det perfekte kompromis mellem størrelse og ydelse. Specielt iPad fra Apple er populær, og den fås i en lang række varianter. Førhen kunne disse high end produkter kun købes i specialforretninger, og den lidt monopolagtige tilstand pressede priserne opad. I dag forhandles iPad og de øvrige Appleprodukter alle steder, både i dagligvare- og elektronikkæder. Køb din iPad, hvis du vil have et stort udvalg til en skarp pris. Der er ingen risiko ved at styre uden om de dyre specialforretninger, for service og garanti er akkurat lige så god andre steder.

Det er selvfølgelig lidt af et ”religionsspørgsmål”, om man foretrækker Apples operativsystem eller hellere vil arbejde med den lidt mere bredtfavnende Android. Faktum er dog, at iPad’en hører til blandt de absolut bedst performende tablets. Hvis budgettet tillader det, er der en del, der taler for iPad, frem for andre mærker. Prisen er høj, og du betaler selvsagt en del for det flotte design, men ydelsen er ret ekstrem, når man tænker på, at tykkelsen kun er få millimeter.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑