Generelt

Udgivet d. oktober 30th, 2019 | Af Techmagasinet.dk

0

Hvor meget kan robotterne klare i hjemmet

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Når det kommer til vores hjem, så er robotterne i den grad flyttet ind, eller også står de lige på dørtrinnet og er klar til det. Robotstøvsugere og robotplæneklippere er naturligvis de mest udbredte digitale hjælpere.

Ideen om at rengøringen kan klares, når man ikke er hjemme, og man ikke skal røre en finger, er noget der ikke overraskende tiltalder mange. Det er efterfølgende mange år siden at både robotplæneklippere og robotstøvsugere gjorde deres indtog, men alt begyndelse er svært.

Bedre ude end inde

Der er da heller ikke nogen tvivl om, at især robotstøvsugere i bedste fald er en hjælpere hånd. Som de er på nuværende tidspunkt kan de langt fra erstatte rigtig rengøring. De kan tage overfladen, men de kommer aldrig helt ud i hjørnerne og kan naturligvis heller ikke lige støvsuge sofapuderne, når de nu alligevel er i gang. Så selvom robotstøvsugerne sagtens kan klare de store overflader og holde det værste støv og snavs væk, undgår man ikke at skulle gøre rent.

Robotplæneklippere derimod kan sagtens erstatte den almindelige plæneklipper, og derfor kan man sige, at “husrobotterne” stadig er mere anvendelige ud end inde.

Digitale assistenter

En anden ting som stiger i popularitet er de såkaldte digitale hjemmeassistenter som blandt andre Apple, Google og Amazon har lavet med deres Siri, Google Home og Alexa. Små elektroniske assistenter, der skulle kunne gøre livet lidt lettere.

Fordelen ved disse er man kan snakke til dem og styre dem med blot sin stemme uden at skulle have fat i telefoner, computer, iPads eller lignende. Skal man lige have at vide hvordan vejret bliver, eller hvordan ens kalender ser ud, eller måske hvordan man laver en chokolade fondant, så er det bare at spørge.

Der er ingen tvivl om, at dette er fremtiden, men der er heller ikke den helt store tvivl om, at vi ikke er der endnu.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑