Nyheder

Udgivet d. august 31st, 2016 | Af Techmagasinet.dk

0

Hvad betyder “Applegate”

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er måske så meget sagt at kalde sagen mod Apple for “Applegate”, ikke desto mindre, så er det en sag, der kan få enorm betydning, ikke kun for Apple, men også for en lang række andre IT virksomheder, der har deres europæiske hovesæde i Irland. Det er nemlig langt fra kun Apple, der vælger Irland som deres forestrukne hjemsted i EU – blandt andre af det absolut største kan nævnes Facebook og Google.

De gør det naturligvis ikke alene fordi Irland er et skønt land, med flot natur, gode øl og højthumør, det er i høj grad også fordi skatteprocenten er på ganske fornuftige 12,5%, hvilket for virksomheder naturligvis er meget favorabelt.

Ikke desto mindre er det kommet frem, at Apple ikke har betalt de 12,5%, men har betalt helt ned til 0,05% hvilket naturligvis er langt langt under hvad de burde, og det mener EU med Margrethe Vestager i spidsen ikke blot er forkert, det er også stærkt konkurrenceforvridende, og derfor vil de have Apple til at betale til Irland hvad de skylder, hvilket er lige omkring 100 milliarder kroner.

Dømmes Apple til at betale vil det have en økonomisk betydning for dem, da 100 milliarder trods alt er et relativt stort greb i lommen, selv på en af verdens absolut største firmaer. For det andet kan det betyde, at Apple ikke længere er interesseret i at have europæisk hovedsæde i Irland, og at andre IT firmaer også vil være tilbøjelige til at flytte derfra.

Det er altså en sag der kan få meget voldsomme konsekvenser, alt efter hvordan det ender og hvor meget Apple ender med at skulle betale tilbage til Irland, der rent faktisk er imod hele sagen, da de er bange for at disse virksomheder forsvinder ud af landet.

 


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑