Nyheder

Udgivet d. juni 8th, 2016 | Af Techmagasinet.dk

0

Fri telefoni er ikke fri telefoni

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der er nok mange der læser med her, som har fri telefoni gennem deres arbejde, da dette udgør en meget stor del af den samlede telefoni i Danmark. Der kan dog være god grund til at sætte sig ordentligt ind i reglerne omkring fri telefoni, da en helt ny dom slår fast, at fri telefoni rent faktisk ikke er fri telefoni.

Selvom man betaler godt 2700 kroner om året for fri telefoni, så må man alså ikke bruge den til lige det man vil. De fleste tolker ellers reglerne på den måde, at bliver man beskattet af telefonien, så må man også benytte den som man vil – men det er altså ikke helt tilfældet.

Højesteret har nemlig slået fast, at private køb på en arbejdstelefon, eller brug af private apps i arbejdstiden, kan være i strid mod den aftale der er med arbejdsgiveren, og at man derfor rent faktisk kan blive fyret på baggrund af dette. Så det kan godt være, at du skal se dig om efter et billigt abonnement.

Typisk vil der dog være tale om, at man bruger sin telefon til eksempelvis at købe togbilletter eller lignende, hvilket er muligt over telefonregningen. Så du kan stadig snakke løs uden at bekymre dig yderligere over dette – det dommen siger er reelt bare, at fri telefoni altså ikke er 100% fri telefoni, men at man skal opføre sig fornuftigt.

 


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑