Gadgets

Udgivet d. oktober 4th, 2017 | Af Techmagasinet.dk

0

Fremtidens gardiner kan oplade din gadget

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Du kan i dag få gardiner i alle mulige udformninger, farver og størrelser. Funktionen er dog altid den samme. At holde udefrakommende blikke ude samt afskærme for solens stråler, så de ikke generer. Det er dét. Dog kan det ændre sig inden for en overskuelig fremtid, hvor de kan komme til at være drivkraft for vores gadgets og lade dem op via de stråler, der indfanges.

Gardinerne kan blive det næste skud på stammen

Et gardin er en praktisk ting, der dog ikke har så mange forskellige egenskaber. Noget tyder dog på, at det kommer til at ændre sig inden for den nærmeste fremtid. Solens stråler kan nemlig bruges som energikilde, hvilket de fleste i forvejen ved.

De bliver allerede på nuværende tidspunkt brugt som energikilde, og derfor er det oplagt, at de bliver monteret på gardinerne, der lige så godt kan bruges fornuftigt.

Hvornår kommer de på markedet?

Der er på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at gardinerne kommer ud til den almene forbruger lige foreløbigt – men der kommer ikke til at gå længe, før de er en realitet. Faktisk er prototyperne allerede lavet, og de fungerer efter hensigten. De kommer til at kunne fås i alle typer; fra plisségardiner til lamelgardiner. Det vides ikke, hvornår de er på markedet til den almene forbruger.

Hvordan fungerer gardinerne?

Den endelige konstruktion er endnu ikke fastlagt, og derfor er det ikke til at kommentere på, hvorledes gardinerne kommer til at blive udformet. Dog vides det, at de anvender solenergi til at generere strøm.

Gardinerne har været på tegnebrættet i et par år efterhånden, og selvom de stadig er på beta-niveau, er der meget, der tyder på, at de snart er i handlen. Af samme grund er den endelige konstruktion endnu ikke noget, der er tilgængelig for offentligheden – og meget kan nå at blive ændret, inden de kommer på markedet.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑