Internettet

Udgivet d. december 9th, 2018 | Af Techmagasinet.dk

0

Film er ikke længere i top 10

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Julen nærmer sig, og det betyder at der bliver shoppet rigtig meget lige i øjeblikket. Typisk bruger vi i gennemsnit et sted mellem 2500 og 3000 kroner på gaver, hvilket betyder at der bliver købt for langt over 10 milliarder kroner på julegaver. Det er ikke mange år siden at CD’er, dvd og blu-ray film var noget af det, der stod øverst på ønskelisterne, sådan er det langt fra mere.

Sidste år måtte CD’er for første gang vinke farvel til en plads i top 10, hvilket naturligvis skyldes at streaming som Spotify, Apple Music og lignende har overtaget, og ikke mindst at det efterhånden er svært at finde en fysisk butik der forhandler skiverne.

I år er det så en anden klassiker der er forsvundet ud af top 10 – og det er film i form af dvd og blu-ray, der altså ikke længere er blandt de mest ønskede ting. Vi skal ikke mange år tilbage før det var en sikker top 3, men tiderne er skiftet og Netflix, iTunes og andre har flyttet salget online. Den ligger stadig i top 20, men der går nok ikke længe inden de fysiske film mere eller mindre er forsvundet.

Der er komme en ny etter på listen over de ting der er flest der ønsker sig til jul. Den abolut mest ønskede ting i år er gavekort, hvilket naturligvis dækker over mange ting. Gavekort til hotelophold er populære, og det samme er gavekort til oplevelser. Generelt er det blevet populært at give oplevelser der er med til at at skabe minder.

Nummer to på listen over ting vi ønsker os mest til jul, er en anden ting der ellers også er blevet digitaliseret. Det er nemlig bøger, men selvom e-bøger og diverse apps vinder frem, så er vi altså stadig vilde med at sidde med en bog mellem hænderne, når der skal læses.

Tøj og sko er rykket lidt ned af listen fra en 2. til en 4. plads, men dette kan meget vel også meget vel skyldes, at en hel del af de gavekort der bliver ønsket er til tøjbutikker og lignende.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑