Generelt

Udgivet d. april 25th, 2018 | Af Techmagasinet.dk

0

Er e-sport overhovedet en sport?

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Det er ikke særligt mange år siden, at det kun var aktiviteter som fodbold, golf, tennis osv. som blev betegnet som værende en sport. I dag er det dog en anden historie, da computerspil i nogen år nu har haft indtaget sportsverdenen. Selvom at det ikke virker så sportsagtigt at sidde i en stol, imens man spiller counterstrike eller star craft 2 flere timer i træk, så siger tilskuertallene, lønningerne og præmierne altså noget andet. Disse e-sportsudøvere er nemlig de moderne sportsstjerner som har fans nøjagtigt ligesom fodboldstjerner og tjener millioner af kroner ligesom fodboldstjerner. Hver gang der bliver afholdt et stævne i en e-sport som fx counterstrike, så er der flere millioner mennesker rundt omkring i verden som kigger med. Denne kæmpe udvikling i e-sport har gjort, at unge mennesker over hele verden bliver mere interesseret i gaming og alt hvad der høre til. Derfor køber gamerne i højere grad professionelt gaming udstyr som fx gamercomputere, høretelefoner og gamerstole. Man kan fx købe sin gamerstol her.

Stigende medialisering af sportsverdenen

Det er efterhånden ikke kun e-sport som er afhængig af medier og teknologi for at bestå. Næsten alle sportsgrene bliver vist og streamet via streamingservices og i fjernsynet, og vi læser om det hver dag på de sociale medier. Dertil bliver der i stigende grad brugt digitale tiltag i sportsgrenene for at forbedre afviklingen af kampene og stævnerne.

Sundere livsstil end folk tror

Mange tror at professionelle gamere blot sidder i deres stole, imens de spiser junkfood og drikker energidrik. Dette er dog ikke tilfældet, da det er vigtigt, at de opretholder en sund livsstil for blandt andet at vedligeholde deres koncentration og fokus.

Nationalsporten i Syd Korea

Selvom e – sport officielt ikke er en sportsgren i Danmark, så er konceptet blevet accepteret i flere andre lande. I Syd Korea er spillet star craft 2 anderkendt som landets nationalsport.

 


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑