Nyheder

Udgivet d. juni 8th, 2017 | Af Techmagasinet.dk

0

Chili Security: Dansk antivirus med luft under vingerne

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Chili Security sikrer din enhed, når du færdes på nettet. Og det er vigtigt. Især lige for tiden, hvor nettet er præget af virus- og hackerangreb.

Randomwar’en WannaCry har netop hærget store dele af verden. Det er en virus, der låser din computer, så den ikke kan anvendes. Ikke før du betaler en løsesum til hackerne. Der er altså tale om et udspekuleret afpresningsspil, hvor uskyldige brugere ikke kan bruge deres enhed, før der er betalt en låsesmed. Et sådant scenarie kan dog undgås. Eksempelvis ved at bruge en af de mange løsninger fra Chili Security.

Vær altid mistroisk, når du færdes på nettet

Internettet har nemlig gjort det muligt for hackere at skade eller overtage din computer, fordi du henter filer ned. Det gør alle, og det handler om at have tillid til den kilde, hvorfra man henter filerne ned. Det er nemlig ikke alle steder, der er lige troværdige — og hvis ikke du synes, at den kilde, du overvejer at hente en fil ned fra, virker troværdig, vil du hurtigt kunne komme galt afsted. Derfor handler det om at være mistroisk, når du færdes på nettet. Som udgangspunkt kan man ikke stole på nogen, medmindre man kender dem eller afsenderen — altså ikke i virkeligheden, men blot ved, at det er nogen, man kan have tillid til.

Sådan tjekker du om et link er sikkert

Måden, du tjekker det på, er ved at køre et lille baggrundstjek. Det kan gøres på forskellige måder. Det nemmeste er ved at google siden eller firmanavnet. Hvis der popper negative anmeldelser op, er der stor sandsynlighed for, at der er tale om en side, der ikke er til at stole på. Dermed er der ikke garanti for, at du bliver inficeret med virus. Undersøg derfor også altid et link, inden du klikker på det.

Det var sværere for hackerne før i tiden

Det er altså blevet nemmere for hackerne at tiltvinge sig adgang til din computer, end det har været tilfældet førhen. I starten af computernes levealder, før internettet for alvor tog verden med storm, var der større sandsynlighed for, at du blev inficeret via en diskette. Derfor var man altså sikker på, at man ikke blev udsat for virus, hvis man ikke hente piratkopierede filer, som var den eneste måde, hvorpå hackerne kunne få adgang til din enhed.

Vil du vide mere? Så tjek Waoos artikel om Chili Security her.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑