Generelt

Udgivet d. august 23rd, 2017 | Af Techmagasinet.dk

0

Apple tegner nyt patent, der kan være slutningen på at filme koncerter

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Apple har netop taget patent på en oplevelse, der går ud på, at sensorer kan opfange, om du er til koncert. Er du det, vil du kameraet automatisk slå ned. Men hvorfor det?

Apple har tegnet et nyt patent, der ikke lige frem tyder på, vil komme til at gavne Apples salgstal. I hvert fald ikke hos de forbrugere, der godt kan lide at tage til koncert, samtidig med de har deres kamera med. Apples nye patent fungerer nemlig således, at det blokerer for kameraet, når telefonen registrerer, at du er til koncert. Det kan altså betyde, at det er slut med at filme til fremtidige koncerter, hvis du har en iPhone.

Hvordan fungerer patentet?

Måden, det fungerer på, er, at der er nogle infrarøde sensorer inden i kameraet, der opfanger, om du er til koncert. Herefter sender den et signal om, at der skal slukkes for kameraet. Det er ikke lige frem et patent, der kommer til at skæppe i kassen hos Apple, da der er mange, der filmer til koncerter – og endnu flere, der gerne vil have muligheden for det.

Men hvordan kan det så være, at Apple tager patent på det?

Det vides på nuværende tidspunkt ikke, om Apple rent faktisk har tænkt sig at anvende patentet, og det virker umiddelbart udelukkende som en god idé, hvis de ønsker at sælge færre telefoner. En undersøgelse, der er foretaget af Teleselskabet 3 har netop oplyst, at omkring 50 procent procent af deres kunder, der er på Roskilde Festival, har en iPhone, mens resten har en anden telefon. Det er mange, og selvom det udelukkende er på Roskilde Festival, siger det lidt om, hvor populære deres telefoner er blandt det segment, der aktivt går til koncerter. Om det er intimkoncerter eller store festivaloplevelser er ligegyldigt; der er mange kunder at miste, hvis ikke man længere kan filme til koncerter.

 

 


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑