Generelt

Udgivet d. august 4th, 2020 | Af Techmagasinet.dk

0

3 typiske fejl i hjemmets el-installationer

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Fejl i hjemmets el-installationer er hvert år skyld i flere tusinde brande. De el-installationer, der forsyner hjemmet med vand, varme og el, kan i mange tilfælde være tikkende bomber, hvis de ikke er installeret korrekt. 

Hvis du vil undgå brand, er det nødvendigt, at du sikrer dig, at de el-installationer, der er i din bolig, er installeret korrekt og fungerer, som de skal, så du er sikker på, at der ikke opstår fejl, som kan resultere i brand. Det kan have alvorlige konsekvenser for både dit hus, dit inventar og beboerne i husstanden.

Du bør derfor fokusere på at finde de fejl, der kan være farlige – men det kan være vanskeligt for dig som husejer, hvis ikke du har forstand på elektricitet. Derfor kan du med fordel få en autoriseret el-installatør ud for at tjekke boligen, hvis du fatter mistanke om el-artikler, der ikke fungerer efter hensigten. Du kan læse mere om el-artikler her.

#1: Stikkontakterne

Der opstår oftest fejl i stikkontakterne i din bolig. Det kan eksempelvis ske, hvis de er for løse, og nemt kan rives ud af væggen uden problemer. Mange har tendens til bare at lade det være, hvis en stikkontakt sidder løst, men det kan have konsekvenser. Du bør derfor få det udbedret hurtigst muligt.

#2: Ledningerne

Hvis der er fejl i ledningerne i dit hjem, kan du risikere, at de bryder i brand eller giver personskade, fordi den person, der rører ved ledningen, får stød. Det er vigtigt, at du jævnligt tjekker stikkontakterne, så du er sikker på, at der ikke er nogen unødvendig fare forbundet med dem.

#3: HPFI-relæet

HPFI-relæet er den tekniske betegnelse for en fejlstrømsafbryder. HPFI-relæets funktion er at beskytte det elektriske system i boligen, og det er derfor vigtigt, at det fungerer som det skal. Den skal sikre boligens beboere og eventuelle kæledyr mod stød.


Om forfatteren

Jeg har arbejdet med formidling af nyheder i mange år, og jeg nyder at følge med i alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to Top ↑